Gyorgy Frunda: „Cel mai bine pentru țară ar fi să se uite acest proiect de regionalizare”

Data publicării:
frunda

Eu cred că a regionaliza administrativ România pe criteriul economic actual este contraproductiv. Nu cred că este un argument suficient de convingător cel al bugetului Uniunii Europene. A interpune regiunea între județ și guvern este un plus de birocrație. Să faci din cinci-șase județe o regiune în care omul nu mai marge 30 de kilometri, ci merge 150 de kilometri este contraproductiv.

Simt în cadrul deputaților și senatorilor USL o tot mai mare opoziție față de această regionalizare și eu cred că, în actuala conjunctură, cel mai bine pentru țară ar fi să se uite acest proiect de regionalizare. Trebuie să începem așa cum s-a început în anii 60, cu lumea academică, cu societatea civilă, cu lumea de specialitate și să o dezbatem în doi-trei ani. Putem pe urmă să accesăm și fondurile respective”, a spus Gyorgy Frunda la emisiunea „Jurnalul de seară”.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

În aşteptarea regionalizării, vreme de 21 de săptămâni, campania Raport de ţară face radiografia României reale. În fiecare zi, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, din care, la final de săptămână, tragem linie şi adunăm împreună atuurile şi punctele slabe. Din Braşov, Sibiu, sau de oriunde în România, intraţi şi votaţi-vă judeţul preferat în secţiunea Raport de ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri