Gyorgy Frunda, despre modificarea Art. I din Constituţia României: „Este o chestiune sentimentală”

Data publicării:
20130109 20impartialfrunda-42952

Despre Articolul I din Constituţie, potrivit căruia România „este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, pentru a cărui modificare politicienii maghiari insistă de multă vreme, consilierul premierului, Gyorgy Frunda, spune că este „o definire emoţională care nu are consecinţe politice”. Aceasta în condiţiile în care, spune el, câteva rânduri mai jos în aceeaşi Constituţie este recunoscută existenţa minorităţilor.

Invitat în emisiunea „Imparţial”, el apreciază că „există din acest punct de vedere contradicţii instituţionale”. „Este pur şi simplu o definiţie sentimentală. Vrem să fim egali cu majoritatea.

De altfel, nici bugetul României nu mai este stabilit la Bucureşti, ci la Bruxelles”, a exemplificat politicianul maghiar.

Treaba asta (stat naţional unitar şi indivizibil - n.red.) va fi ştearsă din Constituţie când va exista un partid românesc care va dori să facă acest lucru. La ora actuală, în Uniunea Europeană doar Slovacia şi Slovenia mai au asemenea reglementări. În rest, nu are importanţă, pur şi simplu. (...) În Europa, nu Ardealul e luat, ci toată România, cu Moldova, cu Ţara Românească şi cu Ardeal cu tot”, a conchis Gyorgy Frunda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri