„Haina îl face pe om?”. De ce s-a îmbrăcat Victor Ponta cu o cămașă cu steagul Germaniei

Data publicării:
ponta steagu

Premierul Victor Ponta a apărut cu o cămaşa inscripţionată cu steagul Germaniei la întâlnirea informală de la Tulcea cu liderii PSD.

Observatorii scenei politice spun că nimic nu este întâmplător atunci când vine vorba despre vestimentaţia liderilor.

E cla că domnul Ponta are un interes aparte, pentru că Angela Merkel şi partidul pe care îl conduce nu i-au fost favorabile în 2012. Probabil că domnul Ponta încearcă să se apropie de Angela Merkel, pentru a primi la un moment dat girul acesteia în alegerile prezidenţiale”, afirmă Andrei Ţăranu.

În România se poartă frecvent dispute politice pe temă vestimentară. În 2011, Elena Udrea l-a acuzat pe Victor Ponta că poartă un pulover de 600 de euro, de la o firmă de renume. În replică, acesta a postat pe blogul personal un clip parodie, completat de o scurtă propoziţie: „În aceste condiţii eu mă retrag rapid din "războiul hainelor", că sigur câştigă dna. Udrea!”.

La începutul acestui an, premierul a propus să vândă genţile Elenei Udrea, pentru a aduce la buget bani de pensii şi salarii. Liderul PMP a venit cu o altă sugestie: să-şi vândă Victor Ponta puloverele.

Cunoscut pentru nonconformismul său, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a defilat în tot felul de costume. Apariţia care a provocat cel mai mare scandal a fost cea din 2009, când, la o defilare de modă, a purtat costumul unui ofiţer nazist. În cea mai recentă apariţie a sa la carnavalul de la Mamaia, Radu Mazăre s-a costumat în Ştefan cel Mare, ceea ce a stârnit mânia unei organizaţii ortodoxe.

Când am hotărât să îl interpretăm pe Ştefan nu mi-am imaginat că va stârni acest sfânt, acest domnitor, atâtea pasiuni”, a spus atunci Radu Mazăre.

Specialiştii spun că politicienii sunt îndelung sfătuiţi cu privire la ţinute şi că folosesc hainele ca mijloc de transmitere a unor mesaje politice. Uneori, politica impune moda. Şi, alteori, moda sancţionează politica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri