HARTA TAXELOR LOCALE. Ce decizii au luat administraţiile locale

Data publicării:
07012013 20taxe 20dolj 20gorj-42406

În Timiş, reprezentanţii Consiliului Local au decis majorarea taxelor şi impozitelor pe clădiri, terenuri şi pe autoturisme cu 16%, iar cei de la Arad, cu 16,05%.

La Reşiţa, consilierii locali au hotărât ca din cele 14 tipuri de impozite, doar patru să fie majorate cu 16%, printre care taxele pentru clădiri, mijloacele de transport precum barca, remorcă sau rulotă, taxele extrajudiciare de timbru şi limitele amenzilor prevăzute de Codul Fiscal. Alte şapte taxe îşi vor păstra limita de anul trecut.

În Deva, taxele şi impozitele vor rămâne ca în 2012.

2013 a adus majorări ale taxelor şi impozitelor în Moldova.La Bacău, oamenii au fost la un pas de revoltă, după ce programul de operare a plăţilor s-a blocat. După mai bine de 5 ore de aşteptare, situaţia a revenit la normal.

La Iaşi, consilierii locali nu au luat încă o decizie finală. Mâine are loc şedinţa consiliilor locale, dar, cel mai probabil, proiectul va fi aprobat, având în vedere faptul că iniţiatorii au majoritatea în Consiliu.

Botoşaniul este singurul oraş din Moldova unde taxele vor rămâne la fel, iar în Suceava, Neamţ şi Vaslui nu s-a luat încă o decizie.

Locuitorii din Tulcea, şi cei din Călăraşi, vor plăti cea mai mare majorare a taxelor locale. Consiliile locale au decis o creştere de zece procente.

La Galaţi, dările vor fi mai mari cu 4%. Mâine se vor stabili sumele definitive pentru taxele şi impozitele de la Călăraşi, iar pe 10 ianuarie consiliile locale din Slobozia vor decide dacă vor majora taxele.

Mangalia suportă încă patru noi taxe, printre care taxa pentru promovarea turismului, creşterea gradului de linişte, taxa verde şi taxa pentru agenţii economici, care vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru fiecare instalaţie de telefonie mobilă.

În Constanţa, taxele şi impozitele rămân neschimbate.

Situaţia taxelor şi impozitelor din Oradea se discută astăzi în comisiile Consiliului Local. Propunerea administraţiei este ca taxele pentru clădiri să fie majorate cu 10,05%, iar cele pentru terenurile cu construcţii, de 16%.

În Baia Mare, taxele şi impozitele vor fi majorate cu 16%, iar în Sălaj şi în Satu Mare nu vor exista majorări. În Cluj Napoca, primarul Emil Boc i-a cerut premierului Victor Ponta să permită administraţiilor să nu majoreze aceste taxe.

Şi în oraşele din centrul ţării, precum Sfântu Gheorghe sau Covasna, consiliile locale au decis majorarea taxelor şi impozitelor.

La Sfântu Gheorge, taxele vor fi majorate cu 10% pentru persoanele fizice, şi cu 50% pentru persoanele juridice. La Sibiu, autorităţile nu s-au pronunţat încă, iar la Braşov şi în Mureş, taxele vor rămâne la fel ca în 2012.

Consiliile locale ale localităţilor din judeţele Dolj, Gorj şi Vâlcea au decis să nu majoreze anul acesta impozitele şi taxele locale. Doar locuitorii din Mehedinţi şi Olt ar putea să plătească taxe mai mari.

În Drobeta Turnu Severin şi Slatina nu s-a luat încă nicio decizie. În data de 10 ianuarie va avea lo şedinţa consiliilor locale şi există mari şanse ca taxele să fie majorate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri