Ilegalităţi în precampania electorală. Şcoli şi grădiniţe îmbrăcate în bannere PSD

Data actualizării: Data publicării:
scoala

Campania electorală nu ţine cont de nicio regulă. Toate partidele şi-au afişat mesajele, deşi nu ar avea voie să facă acest lucru decât după 27 aprilie. PSD a făcut chiar mai mult. În judeţul Dolj, bannere mari cu sloganul şi sigla sa au fost prinse de clădirile unor şcoli şi grădiniţe, deşi legea interzice publicitatea electorală în astfel de locuri.

Câteva fotografii publicate pe Facebook arată bannerele cu mesajul electoral al PSD puse la loc de cinste, la şcoala din Bistreţ şi la grădiniţa din comuna Goicea.

Imediat ce în spaţiul public au apărut fotografii cu bannerul PSD pus pe această şcoală, acesta a fost dat jos imediat. Localnicii spun că a fost afişat, însă, timp de o săptămână.

O explicaţie a venit de la primarul social democrat din Bistreţ.

Cristiana Antonie, primar Bistreţ: A fost o scăpare din partea echipei de campanie.

- Reporter: nu ştiau că este ilegal să îl pună pe şcoală?

- Nu ştiu dacă ştiau.

Şi în comuna Goicea, edilul e de tot de la PSD.

Viorel Marcu, primar Goicea: Da, acel banner cu PSD, nu e nicio problemă. Ce-i cu asta? (...) Nu e pe şcoală! Era la etaj! Grădiniţa funcţionează numai la parter.

Daniela Dobre, director grădiniţă: Nu a fost în timpul orelor de curs. Și noi, cum am aflat, am trimis soțul îngrijitoarei ca să îl dea jos.

Localnic: A fost, a fost câteva zile bune. (...) Nu mi se pare corect, mai ales pe şcoli şi pe grădiniţe.

Localnic: Am văzut ceva, dar n-am citit.

- Reporter: Cu PSD?

- Da.

- Reporter: Cum vi se pare treaba asta?

- Foarte frumos!

În dispută a intrat şi un parlamendar PSD de Dolj, care acuză o înscenare.

Reporter: Pot fi amplasate aceste materiale pe unităţile şcolare?

Florin Stancu, Deputat PSD Dolj: Pe şcolare nu este, dar am înţeles că erau dezafectate. (...) Acolo a fost un fake news. A plecat totul din partea unui membru, aşa cred, haştag rezist.

Potrivit legii, folosirea simbolurilor electorale în alte locuri decât cele special amenjate e interzisă. În cazul neregulilor din Dolj, nici Poliţia şi nici Inspectoratul Şcolar nu au anunţat vreo măsură până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri