Ilie Sârbu: Băsescu este precum Zeus ajuns în infern şi ignoră Parlamentul în privinţa CE

Data publicării:
ilie sarbu resize -Mediafax Foto-Raul Stef

În condiţiile actuale, mi se pare firească. Chiar trebuia să facă lucrul ăsta, se decid lucruri extraordinar de importante acum, se aleg preşedinţi de comisii, de Parlament, înalţi reprezentanţi, se discută despre comisarul pe care îl va avea România, o mulţime de probleme foarte importante care ţin mai mult de Guvern, nu atât de preşedinte”, a afirmat Ilie Sârbu.

El a susţinut că în situaţia actuală şeful statului nu ar avea suficientă credibilitate în faţa partenerilor externi.

Pe lângă asta, preşedintele trebuia să vină la Parlament să ne informeze, să ne spună cu ce probleme se duce, ce negociază, acolo e o lege pe care o ignoră. Nu e prima dată când Băsescu ignoră Parlamentul, legile. Pentru el nu există legi, nu există niciun fel de reguli. Asta l-a şi adus în situaţia în care e, fiindcă s-a bazat foarte mult pe forţele proprii, pe ceea ce reprezintă el, un fel de Zeus, cum îl numeau cei din PDL. Ei, uite, că Zeus a ajuns acuma să cadă în infern. N-aş vrea să trăiesc momentele pe care le trăieşte Băsescu acum”, a mai spus Sârbu.

La precizarea că legea privind colaborarea în domeniul afacerilor europene dintre Parlament şi Guvern prevede că şeful statului se poate prezenta în Parlament, dar nu este obligat, Sârbu a replicat: „Nu, dacă vă uitaţi în lege, şi asta e modalitatea. Adică nu poţi să pleci din ţară fără să ai acordul forului reprezentativ suprem. Vii şi informezi”.

Premierul Victor Ponta a redactat o scrisoare în care îl reclamă pe preşedintele Traian Băsescu la Curtea Constituţională pentru faptul că nu l-a lăsat să reprezinte România la reuniunea Consiliului European din această săptămână, au declarat surse oficiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri