Ilie Sârbu: SIE ne-a comunicat că nu e niciun candidat la prezidenţiale care să fie ofiţer acoperit

Data publicării:
Grafica candidat prezidentiale 2

A avut loc şedina Comisiei de control şi supraveghere a SIE. Am primit un material din partea serviciului semnat de ministrul Meleşcanu prin care ni se comunică că nu există niciun fel de situaţie în care un candidat, ministru, parlamentar să fie ofiţer acoperit”, a spus Ilie Sârbu, vicepreședintele comisiei de control a SIE. 

Nu există. Noi nu discutăm ipotetic. Situația pe care a creat-o domnul Băsescu nu ne avantajează. Ori acceptăm că serviciile s-au reformat și avem deplină încredere în ele și comisiile acestea care lucrează știu ce se întâmplă și suntem parteneri serioși pentru NATO, Statele Unite, Uniunea Europeană, ori venim din când în când, avem câte o situație pe care vrem să o ducem în derizoriu, și ieșim cu informații care nu au nicio bază”, a mai spus Ilie Sârbu.

Ilie Sârbu nu exclude, însă, că există posibilitatea ca „ofițerul sub acoperire candidat la prezidențiale” să fie al unui serviciu străin și a spus că șeful statului trebuie să dovedească cu documente „că există situații de acest gen”.

Preşedintele Traian Băsescu a susținut zilele trecute că unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din acest an ar fi ofiţer sub acoperire. Şeful statului spune că ştie despre cine este vorba şi avertizează că ar fi gata să publice numele respectivului candidat dacă „acesta nu îşi va completa CV-ul”. Dezvăluirea ar urma să fie făcută, susţine preşedintele, abia după ce vor fi depuse toate candidaturile oficiale pentru preşedinţie.

C. T. Popescu, despre avertismentul lui Traian Băsescu: „Rămân două persoane care ar putea fi ținte: Victor Ponta și Klaus Iohannis” 
ACL cere comisie de anchetă la Cameră privind ofiţerul acoperit dintre candidaţii la Preşedinţie

Despre cererea Alianței Creștin-Liberale, Ilie Sârbu a declarat că „această comisie nu-și are sensul”.

Pe lângă faptul că sunt anumite impedimente de ordin tehnic, unii n-au ORNISS, unii n-au calitate. Nu are sens. Unul dintre serviciile importante la care făcea referire domnul Băsescu a venit și a spus clar: nu avem”, a subliniat el.

Fost șef al SRI, despre candidatul-agent secret: „Într-o democrație, serviciile nu se amestecă în viața politică”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri