Impactul DNA asupra PSD. Victor Ponta: „Nu va exista niciodată un PSD fără lider, nu vă faceți grijă”

Data publicării:
victor ponta psd congres FB


Reporter: Există riscul să rămâneţi fără o parte dintre colegii importanţi?

Victor Ponta: PSD este partidul cel mai mare din ultimii 25 de ani, 600.000 de membri, dintre aceștia sunt o mulțime de oameni parlamentari, miniștri, secretari de stat, aleși locali, primari, președinți, nu va exista niciodată un PSD fără lider, nu vă faceți grijă.

Preşedintele PSD a precizat, în urma reuniunii comisiei, că amendamentele la statut vor intra vineri în discuţia Consiliului Naţional şi vor cuprinde modificări care ţin de partea de organizare, dar şi de partea de principii ideologice.

Referitor la amendamentul său, Victor Ponta a spus că acesta prevede nu atât un anumit tip de responsabilitate politică, ci mai degrabă de decizie politică pentru membrii de partid care se află în diverse faze ale unor procese penale pentru fapte de corupţie, scrie Mediafax.

„Dacă eşti inculpat, adică dacă s-a pus în mişcare acţiunea penală, nu mai poţi ocupa funcţiile numite de ministru sau conducerea celor două Camere (ale Parlamentului - n.r.). Dacă eşti trimis în judecată pentru fapte de corupţie, de asemenea, eşti suspendat - din primele nu poţi fi suspendat, ci eşti înlocuit - eşti suspendat din funcţiile politice; dacă apare o condamnare în primă instanţă, inclusiv din calitatea de membru de partid, şi, sigur, în cazul unei condamnări definitive. La fel pentru persoanele arestate preventiv, îşi pierd funcţiile numite, funcţiile politice”, a explicat Victor Ponta.

El a mai precizat că, în urma validării amendamentelor la statut de către Consiliul Naţional, noile prevederi vor fi aplicate practic imediat, în toate alegerile din structurile partidului ce se vor desfăşura până la viitorul Congres al PSD, din toamnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri