IMPARȚIAL. Armand Goșu: Orice secundă pe care Victor Ponta o petrece în plus la Palatul Victoria adâncește groapa în care va pica

Data publicării:
impartial-armand-gosu

Fără discuție orice secundă pe care Victor Ponta o petrece în plus la Palatul Victoria adâncește groapa în care va pica, cu siguranță! N-a existat în istoria României tip similar de criză, să ai un prim ministru acuzat de fapte penale.

Noi ne întoarcem din nou la acea competiție între puterile statului. De data aceasta avem executivul și puterea judecătorească, care în acest moment – în ultimele săptămâni – , pare că s-au luat la trântă foarte tare și în următoarele luni vom avea un deznodământ – cine va câștiga din lupta aceasta”, crede istoricul Armand Goșu.

Bătălia nu este doar între puterea judecătorească și executiv. La executiv se adaugă și o bună parte din puterea parlamentară, aceasta majoritate care protejează, dă o imunitate complet discutabilă unor oameni chemați în fața justiției este miezul problemei și sursa crizei. Dacă Parlamentul ar fi echilibrat nu ar folosi speculații sau șmecherii ca să salveze în serie membri cu dosare penale grave.

Suntem într-un fel de triunghi al bermudelor în care viața publică din România se scufundă ireversibil”, conchide analistul politic Dorel Șandor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri