IMPARȚIAL. Mircea Geoană: Trebuie să decidem, încă de pe acum, numele și portofoliile pentru Comisia Europeană

Data publicării:
mircea geoana mediafax-3

Deplâng faptul că acest război politic pare să paralizeze orice ambiție decentă și realistă pe care România ar trebui să o aibă în această perioadă. Nu văd niciun fel de impediment ca România să-și propună să aibă un candidat pentru NATO, secretar general. Nu văd niciun fel de impediment. Nu e vorba de persoana mea”, a spus Mircea Geoană, în emisiunea „Imparțial”.

Acesta a explicat că „așa se joacă jocul acesta”, referindu-se inclusiv la competiția pentru principalele posturi din viitoarea Comisie Europeană.

În clipa în care nu ești ambițios, nu primești. Dacă mai stăm mult cu comisarul european și ne mișcăm...care, pe cine, ce portofoliu, cine pune, care nu pune, ne trezim ca și la Multilingvism, iei ce rămâne. Și la ora asta, jocurile sunt, în mare măsură, făcute”, a precizat Mircea Geoană.

În 2006, în urma controverselor privind candidatura lui Varujan Vosganian la postul de comisar european, liberalul și-a retras candidatura și, ulterior, autoritățile de la București au înaintat la Bruxelles candidatura lui Leonard Orban. Acesta a ocupat postul de comisar european pentru Multilingvism, începând cu data de 1 ianuarie 2007.

Din februarie 2010, România are un portofoliu mai important în Comisie, Dacian Cioloș ocupând postul de comisar european pentru Agricultură.  

Componența viitoarei Comisii Europene se va decide după alegerile europarlamentare din primăvara acestui an. PSD, partidul din care face parte Mircea Geoană, îşi propune un scor de 35 la sută, în condiţiile în care, în urmă cu 5 ani, formaţiunea a obţinut 31 la sută din mandate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri