"În următoarele 3 luni ROBOR trebuie să ajungă la minim 4%!"

Data actualizării: Data publicării:
lost my dollars
man look his money fly away

În noiembrie, rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,23%, acesta fiind cel mai înalt nivel înregistrat din august 2013 până acum, potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică. În acest context, senatorul PNL Florin Cîţu susţine, într-o intervenţie pe Facebook, că situaţia creată va pune presiune pe ROBOR.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit senatorului Florin Cîţu, indicele ROBOR va trebui să depăşească rata inflaţiei "dacă nu vrem rata inflaţiei la 10% în cateva luni".  Însă ROBOR, în funcţie de care sunt calculate dobânziloe la majoritatea creditelor în lei, este un indice care a înregistrat deja creşteri record. În noiembrie, de exemplu, a atins cel mai mare nivel al ultimilor trei ani

Mai jos, postarea integrală a senatorului Florin Cîţu:

"Dragnea si Valcov dau foc economiei!

La inceputul anului rata inflatiei 0%.

Dupa 11 luni in care Dragnea si Valcov au administrat economia, rata inflatiei 3.2%! (publicat astazi de INS)

ROBOR - trebuie sa creasca repede peste rata inflatiei! ( daca nu vrem rata inflatiei la 10% in cateva luni. Sau asa aduce bani la buget Valcov  ?)

Pariul pe care il fac acum economistii: cand depaseste ROBOR rata inflatiei?

Eu va spun ca foarte curand. Altfel, lucrurile scapa de sub control. In urmatoarele 3 luni- ROBOR trebuie sa ajunga la minim 4%!

#romaniitrebuiesastie

P.S. Estimarea mea sustinuta de cele mai recente date pentru inflatie.

https://florincitu.wordpress.com/…/analiza-buget-2018-psd-…/"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri