Încă o demisie din PSD. Un lider de filială trece la partidul lui Victor Ponta

Data actualizării: Data publicării:
dragnea strambandu-se a nedumerire

Deputatul Ion Mocioalcă, președinte al PSD Caraș Severin, și-a anunțat demisia din formațiunea condusă de Liviu Dragnea și trecerea la Pro România, partidul ex-premierului Victor Ponta. Într-un mesaj public, acesta aduce grave acuzații actualei conduceri a PSD.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Mocioalcă precizează că este membru al PSD de 24 de ani, dar arată că „este dezamăgitor” că unii colegi nu au „niciun fel de respect” pentru eforturile depuse ca PSD Caraș Severin să devină o filială puternică.

„Este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte. Aceasta stare de fapt o consider umilitoare și intolerabilă!”, scrie Mocioalcă.

Acesta își anunță despărțirea de PSD arătând că „numai în cel mai crunt sistem, totalitarismul comunist din epoca lui Stalin, se spunea că deviaționistul este acela care merge înainte atunci când partidul o ia la dreapta”. „Eu prefer să mențin același drum pe care l-am urmat de 24 de ani alături de PSD. Numai că astăzi PSD merge pe alt drum. Eu vreau să merg în continuare într-un partid social democrat european, pro-american, preocupat de agenda românilor și nu de răfuieli politice și de agende personale”, mai scrie Mocioalcă.

El transmite și un mesaj foștilor colegi din PSD: „să nu caute explicații în ocultele statului paralel, în false dosare, în vanități rănite sau în lupte politice trecute sau prezente”. „Să caute explicații în viitor, în ceea ce se construiește astăzi în PSD și pe lângă PSD. Să se gândească bine la experiența altora care s-au crezut nemuritori și s-au jucat iresponsabil cu puterea, ajungând în final victimele propriei lor puteri”, susține deputatul.

În încheiere, acesta își manifestă convingerea că „majoritatea zdrobitoare” a social-democraților îi împărtășesc opiniile. „Poate nu au încă determinarea și curajul unui gest în acest sens. Sunt foarte convins că viitorul foarte apropiat ne va aduce într-un fel sau altul din nou împreună”, scrie în final fostul lider de filială PSD.

Ion Mocioalcă s-a numărat printre liderii social-democrați care au semnat scrisoarea prin care s-a cerut „demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD. „Am semnat-o și o susțin”, preciza Mocioalcă. Anul trecut, numele acestuia era vehiculat ca potențial ministru al Apărării, în locul lui Adrian Țuțuianu.

La mijlocul lunii noiembrie, în contextul excluderilor din PSD ale celor care au cerut demisia lui Liviu Dragnea, formațiunea social-democrată a pierdut trei parlamentari într-o singură zi. Este vorba de un senator și doi deputați care au părăsit PSD.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri