Încă o zi liberă în Senat: Aleșii vor sărbători Rusaliile catolicilor

Data publicării:
deputati sala goala -Mediafax Foto-Liviu Dadacus-1

Senatorii au cam puțin chef de muncă în ultma vreme. În jurul orei 10 s-au strâns toți membrii Biroului Permanent într-o ședință inopinată, iar senatorii UDMR au spus că vor să aibă liber luni, pentru că duminică sărbătoresc Rusaliile.

Așa s-a tras concluzia că, din moment ce senatorii UDMR nu vor veni luni la muncă atunci să nu vină nici ceilalți senatori.

Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru, de Paștele catolic chiar și senatorii ortodocși au avut liber aproape o săptămână, dar și de Paștele ortodox au avut liber o săptămână și jumătate.

Nici deputații nu se grăbesc să muncească

Până la urmă deputații s-au întors la lucru, dar au început ședința de plen cu o întârziere de aproape o oră, care nu va mai dura foarte mult. Deputații au ajuns să discute doar șase legi. Sala de plen este aproape plină, deputații s-au mobilizat și era de așteptat acest lucru, având în vedere că în ultima perioadă aceștia au ajuns să aibă o singură ședință de plen pe săptămână. În mod normal ar trebui să existe două ședințe de plen.

Comisiile lucrează și ele o dată pe săptămână, joia este gol în Parlament, nici o comisie aproape că nu lucrează.

Astăzi, comisia de buget-finanțe a cerut din nou să lucreze în paralel cu plenul, așadar, abia astăzi deputații din comisie lucrează și dezbat legea pe care ar fi trebuit să o discute ieri.

Digi24 a verificat în ultimele săptămâni dacă joia se lucrează la comisii și s-a dovedit că deputații și senatorii sunt plecați în colegii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri