Încă un urs a murit după ce a fost lovit de o maşină

Data actualizării: Data publicării:
urs-lovit-de-masina-2

Un al treilea urs a murit după ce a fost lovit de o maşină, de data aceasta în judeţul Mureş. De această dată, însă, animalul nu ar fi agonizat precum cel care a fost lovit de maşină, sâmbătă, în judeţul Harghita.

Accidentul a avut loc în comuna Ghindaru din judeţul Mureş. Şoferul care a lovit ursul era din Miercurea Nirajului şi se întorcea acasă de la Cluj. Şoferul nu a fost rănit în urma accidentului. Este al treilea caz în care un urs este ucis ca urmarea a coliziunii cu un autovehicul.

Prima oară, un urs a fost lovit de maşină, sâmbătă seara, în judeţul Harghita. Animalul a fost lăsat să agonizeze ore în şir pe marginea drumului, în timp ce veterinarul venit să asiste nu a putut să facă nimic pentru că nu era echipat cu tranchilizant. Ulterior, animalul a fost împuşcat pentru a îi fi curmate suferinţele. A doua oară, o ursoaică a murit, duminică seara, lovită de o mașină, pe DN 1, în zona localității Bradu, din județul Sibiu.

Ca urmare, ministrul de Interne, Marcel Vela, a hotărât demiterea prefectului de Harghita, Andrei Jean Adrian: „Prefectul a greşit când a tratat funcţia sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca pe o funcţie cu rol decorativ”, a declarat Vela.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri