Incidentele din 10 august. Liberalii o cheamă din nou pe Carmen Dan în Parlament

Data publicării:
2018-02-07 Carmen Dan conferinta-3992 inquam photos george calin

Liberalii o cheamă din nou pe Carmen Dan la audieri în Comisia de Apărare, pentru explicaţii în legătură cu evenimentele din 10 august. Solicitarea vine din partea vicepreşedintelui acestei Comisii, Ovidiu Raeţchi, care mai cere ca în faţa aleşilor să se prezinte şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru.

Ovidiu Raetchi spune că există inadvertenţe între declaraţiile ministrului de Interne şi cele ale prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru.

Atât Carmen Dan, cât și coordonatorul misiunii jandarmilor au spus că prefectul a fost în Piața Victoriei încă din după amiaza zilei de 10 august. De cealaltă parte, Speranţa Cliseru a susținut că a semnat ordinul de evacuare, dar nu s-a aflat niciun moment în mijlocul protestatarilor.

Aşadar, PNL vrea noi audieri pentru lămurirea lucrurilor. Ovidiu Raeţchi cere şi raportul secret, pe baza căruia presa a fost scoasă din sală la audierile de marţi.

Deși ministrul spunea că raportul va fi imediat înmânat parlamentarilor, în urma unei cereri, deputatul PNL susține că aleşii nu au ajuns în posesia lui nici până azi. În plus, vicepreşedintele liberal al Comisiei de Apărare cere ca de această dată audierile să fie transparente şi presa să fie lăsate în sală pe toată durata discuţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri