Inflaţie de independenţi pentru europarlamentare. O fostă cântăreaţă şi o fostă gimnastă vor la Strasbourg

Data publicării:
m mihai

Mihaela Mihai s-a remarcat cu şlagărele ei în anii 70. Este autoarea Legii privind indemnizația pentru activitatea de liber profesionist a artiștilor interpreți. Acum îşi încearcă din nou şansele la Parlamentul European, după ce a avut tentative în 2007 şi în 2009, dar nu a reuşit să strângă numărul minim de semnături de susţinere.

Nu sunt o artistă oarecare, nu sunt niciun un intelectual oarecare, sunt aşa, cum să spun, un cumul de diverse faţete ale potenţialului meu. Eu nu promit marea cu sarea, cum promit alţii, le cer românilor să aibă încredere în mine şi ştiu că au”, declară Mihaela Mihai.

Mihaela Mihai

Obţinerea a 100.000 de semnături este un obiectiv greu de atins. Contează însă pe sprijinul prietenilor săi din mediul virtual.

„Dacă românii s-au mobilizat pentru Arafat, se pot mobiliza şi pentru mine într-un alt context, într-o altă situaţie. Cred că românii au ajuns la o maturitate politică”, susţine artista, care se va folosi în campanie de notorietatea sa.

„Nu mai am 20 de ani, ştiu cine sunt, ce am făcut şi românii cred că deja încep să aibă acea maturitate politică cu care să poată judeca opamenii. Faptele mele dovedesc ce fel de om sunt. Asta o spun de ani de zile. Nu mai votaţi aiurea, nu mai votaţi pentru un kilogram de făină sau un litru de ulei, votaţi pentru că vă puneţi în joc viitorul vostru”, adaugă Mihaela Mihai.

Şi avocatul american de origine română Petre Costea şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014. Este fiul unui pastor baptist din Arad, iar decizia de a candida vine după multă rugăciune și cugetare.

Corina Ungureanu

„Doresc ca în Parlamentul Europei România să fie reprezentată de o voce diferită, o voce dinamică, o voce energetică. Este opţiunea cea mai bună şi cea mai onestă şi cea mai sănătoasă pentru o democraţie. Un candidat independent are contacte directe cu publicul, fără a se angaja într-un discurs sau dialog regizat în prelabil, sau a citi un mesaj standard emis de un partid politic”, afirmă avocatul Petre Costea.

Pe listele de candidaţi le vom regăsi şi pe fosta gimnastă Corina Ungureanu, dar şi pe Aura Speranţa Ungureanu, o avocată din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri