Majorarea alocaţiilor copiilor rămâne valabilă. Decizia, luată după o întâlnire de urgenţă a liderilor PSD

Data actualizării: Data publicării:
parlament ILUSTRATIE_BUGET_PLEN_ZIUA_1_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Majorarea alocaţiei pentru copii în 2019 rămâne valabilă. Decizia a fost luată după întâlnire de urgenţă a liderilor PSD. Social - democraţii s-au întâlnit după ce aleşii au adoptat un amendament propus de PNL care dubla alocaţiile pentru copii.

UPDATE. 20.50. Majorarea alocaţiilor copiilor rămâne valabilă, fiind schimbată sursa de de finanţare.

Amendamentul PNL prevedea ca sursă de finanţare fondul pensiilor speciale.

Social democraţii au susținut că nu se pot lua bani din excedentul de la pensii așa cum prevedea amendamentul PNL.

Acum, pentru menținerea majorării alocațiilor este nevoie de modificarea legii plafoanelor și creșterea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%.


Liviu Dragnea ar fi avertizat că majorarea alocaţiilor ar urca deficitul la 2,76%, situaţie în care nu ar fi bani la buget în acest sens, a transmis corespondentul Digi24.

"O să vă spun în plen", le-a transmis Liviu Dragnea, iritat, jurnaliştilor care l-au întrebat ce se va întâmpla în această situaţie.

Hai să avem după votul final. Avem azi o lege pe plafoane, sunt stabilite”, a completat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Cât vor fi alocaţiile copiilor de la 1 martie

Alocaţiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019, după adoptarea în plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului.

Astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri