Informații contradictorii despre audierea lui Coldea în comisia SRI

Data actualizării: Data publicării:
florian coldea
Foto: Inquam Photos

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a anunţat luni că audierea fostului prim-adjunct al directorului Serviciului, Florian Coldea, care ar fi trebuit să aibă loc marţi, se amână cu o săptămână, deoarece acesta a anunţat că este răcit, potrivit News.ro. Numai că, la câteva ore de la acest anunț, generalul Florian Coldea a infirmat categoric, într-o declarație pentru Ziare.com, că ar fi cerut amânarea audierii din comisia SRI pe motiv că ar fi răcit, așa cum a declarat Claudiu Manda.

florian coldea
Foto: Inquam Photos

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, susține că decizia amânării a fost luată unilateral de comisia SRI, pe motiv că ora la care a fost programată audierea a fost 14.00 și s-a considerat că lucrările s-ar prelungi până seara târziu.

„Nu am nicio problema să mă prezint oricând în fața comsiei SRI pentru a discuta orice subiect aflat în dezbatere”, a declarat generalul Coldea pentru Ziare.com.

Claudiu Manda a confirmat ulterior la Antena 3 că ceea ce a declarat Florian Coldea pentru Ziare.com este adevărat. „A precizat că nu are nicio problema să fugă de Comisie, că vine la Comisie. A spus că este răcit”, a spus Manda. Apoi, el a dat însă vină pe presă, afirmând că ar fi interpretat greșit declarațiile sale. Mai mult, el a spus că a făcut clarificări pe această temă înainte că Florian Coldea să declare că nu a cerut amânarea audierii în Comisia SRI.

În cadrul comisiei au fost audiaţi până acum preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef al SRI, actual ambasador în Statele Unite, George Maior, urmând ca Florian Coldea şi Traian Băsescu să fie şi ei invitaţi în faţa comisiei.

„Atât în ceea ce-l priveşte pe domnul Tăriceanu, cât şi pe domnii Coldea, Maior şi Băsescu, sunt aspecte de lămurit, în ceea ce-i priveşte pe domnii Coldea şi Maior – perioada cât au condus SRI, funcţionarea SRI, chestiunile interne, inclusiv elemente punctuale în care invitaţii la Comisie au spus chestiunile acestea punctuale, discuţii avute, de intervenţii avute şi sigur că acest lucru ar trebui verifiat - dacă s-au întâmplat şi în ce context s-au întâmplat”, declara Claudiu Manda în luna februarie.

Preşedintele Comisiei de control al SRI spunea la finalul lunii octombrie 2017 că Florian Coldea este în prezent ofiţer în rezervă şi angajat cu contract civil la Academia Naţională de Informaţii.

Citește și: 

Codrin Ștefănescu: Dragnea să dea explicații despre participarea la petrecerile din sediile SRI

"Voi spune ce ştiu". Anunţul lui Dragnea după afirmaţiile lui Maior

Victor Ponta: Dragnea merge şi acum la evenimente SRI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri