Informații Digi24: PSD va avea două ședințe CEx, una pe remaniere, alta pe disidenți

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea psd

PSD va avea două ședințe ale Comitetului Național Executiv, potrivit informațiilor obținute de Digi24. Un CEx va fi dedicat exclusiv remanierii, iar în altă ședință ar urma să fie discutată situația celor care au criticat conducerea partidului, cu precădere Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu sau Paul Stănescu. Există voci care cer excluderea acestora.

Decizia oficială va fi luată vineri, dar vor fi cu siguranță două ședințe CEx, iar una dintre ele chiar săptămâna viitoare. Liviu Dragnea își dorește lucrul acesta. El vrea să discute cu mai mulți lideri PSD pentru a stabili exact dacă prima va fi discuția referitoare la situația tensionată din partid sau va fi discuția despre activitatea miniștrilor.

Unii colegi social-democrați s-au întâlnit și au discutat despre unele condițiile pe care ar avea de gând să le impună la următorul CEx. Ei vor să fie păstrat în funcție vicepremierul Paul Stănescu, care deține și portofoliul de la Dezvoltare Națională, motivul fiind că nu i s-au adus reproșuri în ceea ce privește activitatea sa guvernamentală. Pe de altă parte, ei doresc să nu fie sancționați colegii care l-au criticat pe Liviu Dragnea.

În ceea ce privește remanierea guvernamentală, trebuie stabilit care sunt miniștrii care pleacă și care sunt cei care rămân. Social-democrații sunt de părere, de pildă, că Tudorel Toader ar trebui schimbat de la Justiție, pentru că s-a făcut de râs prin scandalul cu Augustin Lazăr. În orice caz, el nu mai este în grațiile liderului Liviu Dragnea. Și sunt două nume vehiculate pentru a-l înlocui pe Tudorel Toader: parlamentarii Eugen Nicolicea și Oana Florea.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a discutat joi cu doi miniștri: cu Lia Olguța Vasilescu, în condițiile în care trebuie să intre în dezbatere la Parlament noua lege a pensiilor și sunt foarte multe amendamente, și cu Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor. În ceea ce-l privește pe acesta din urmă, liderul partenerilor de coaliție din ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut acestuia să vină cu informații la zi privind execuția bugetară, în condițiile în care se pregătește a doua rectificare bugetară din acest an, dar și bugetul pe anul viitor și se au în vedere o serie de reduceri de cheltuieli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri