UPDATE. Îngrijorare și tristețe la sediul PSD. Liviu Dragnea a intrat la discuții cu șeful de campanie și consultanții

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea psd

Îngrijorare la sediul PSD din Băneasa, unde în urmă cu scurt timp a venit şi liderul partidului, Liviu Dragnea. El a votat la Liceul Jean Monnet, atât la europarlamentare, cât şi la referendum. 

UPDATE ORA 20 Președintele PSD, Liviu Dragnea, a sosit la sediul partidului, încercând să pară optimist și vesel.

A intrat la discuții cu șeful de campanie și consultanții PSD. Toată lumea așteaptă primele rezultate de la ora 21, după închiderea urnelor, în speranța că dacă ALDE, ProRomania, PMP și UDMR nu vor face pragul minim, procentele acestora se vor redistribui si PSD ar putea ajunge astfel la 30%

Citiţi şi:

Marian Oprişan: Liviu Dragnea "trebuie să plece acasă " dacă partidul ia mai puțin de 30% la alegeri

UPDATE ora 19.00 Social-democratii sunt bulversati de prezența scăzută la vot în județele tradițional roșii și în Capitală. Datele despre prezență venite în timp real de la BEC au fost analizate în cercul lui Liviu Dragnea. Potrivit unor surse, deja există suspiciuni că unii dintre rivalii președintelui PSD ar fi lăsat mobilizarea la vot cât mai jos pentru ca, pe fondul unui scor prost în alegeri, să fie cerută apoi demisia lui Liviu Dragnea.

Președinții de filiale acuză însă strategia proastă venită de la centru, pentru că boicotul de la referendumul pentru justiție a blocat mașinăria partidului, iar după ce s-a făcut pragul pentru referendum, era de așteptat ca de la București să fie dat ordin de mobilizare în toată țara.

Însă, spun șefii de organizații, nu s-a întâmplat acest lucru, nu au fost căutați de la București și partidul în acest moment este paralizat, în așteptarea primului rezultat de la ora 21.

În sediul din Băneasa este o atmosferă sumbră, liderii și consultanții israelieni sunt izolați la etajele superioare ale clădirii, scările se acces fiind păzite astfel încât presa să nu poată intra în contact direct cu nimeni din conducerea partidului.

ȘTIRE INIȚIALĂ, ORA 17.30 - Au venit la sediu consultanții israelieni ai PSD, consilierii lui Liviu Dragnea, Lia Olguta Vasilescu si șeful de campanie, Mihai Drăghici.

Faptul că referendumul convocat de Klaus Iohannis pe teme de justiție și boicotat de PSD a îndeplinit deja pragul necesar validării îi face pe social-democrati să fie foarte supărați, pentru că strategia lor a fost să își țină electoratul acasă, să nu voteze la referendum, dar, pe cifrele vehiculate la această oră, se pare că această strategie i-a costat, existând pentru ei riscul să nu atingă 30 de procente la vot.

Liviu Dragnea este așteptat să ajungă la sediu la ora 21 pentru a ține discursul tradițional de învingător, sau de învins. Între timp, din mașinile care trec prin fața sediului PSD se aude: „Băi, ciuma roșie, la pușcărie, praful să se aleagă de voi!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri