Inițiativa „Fără penali”, constituțională. Dan Barna: este o victorie a bunului simț

Data actualizării: Data publicării:
dan barna-digi24

Este o victorie a bunului simț, a fost reacția președintelui USR Dan Barna la decizia Curții Constituționale privind inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

  • Președintele USR Dan Barna este invitatul lui Cosmin Prelipceanu, în această seară, de la 20:00, la emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24. Printre subiectele discutate for fi decizia CCR privind inițiativa „Fără penali în funcții publice” și despre declarațiile controversate ale consilierului său, Andrei Caramitru. 

Declarația sa, făcută la Digi24, vine după ce judecătorii CCR au hotărât, în unanimitate, că inițiativa USR pentru modificarea Legii fundamentale este constituțională.

Este o victorie a ceea ce un milion de români au semnat în mod explicit, este o victorie a bunului simț, a moralei în societatea românească. Hoții și cei condamnați penal încercau să ne convingă că asta e starea de normalitate”, a spus Dan Barna.

Oamenii au strigat în stradă: nu mai avem voie să avem penali în funcții publice, pentru că de doi ani și jumătate României i s-a furat viitorul și discutam doar cum încearcă Dragnea să scape de pușcărie, pentru că aveam această lacună în legislație, care îl alte țări e acoperită de morala societății”, a continuat el.

Președintele USR a spus că partidul său va folosi acum toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție pentru a pune inițiativa legislativă pe ordinea de zi a Parlamentului, astfel încât să se ajungă la un nou referendum de modificare a Constituției, „pentru ca românii să-și exprime votul prin care condamnații penal să fie eliminați din funcțiile publice ale statului român”.

Lupta următoare, până la referendum, va fi să punem această inițiativă pe ordinea de zi a Parlamentului. Mă aștept să avem în următoarele luni un război de gherilă în Parlament cu această majoritate”, a mai spus Dan Barna la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri