Inițiativa inedită a unui partid din România. Cum vrea să își școlească tinerii politicieni

Data publicării:
tineri politicieni

Cine îşi anunţă candidatura la primăria unei localităţi sau îşi doreşte un post de consilier şi se remarcă politic în această toamnă, poate învăţa politică în America! Aceasta este provocarea transmisă de către președintele partidului PMP, Eugen Tomac, tinerilor care participă la Școala de Vară a partidului. În cele trei zile de şedinţe, tinerii vor exersa discursul public pe teme de administrație, comunicare politică și relații internaționale.

Tinerii din PMP învaţă cum să facă faţă în dezbaterile politice. Pe agendă: situaţia actuală a ţării.

Eugen Tomac, președinte PMP: Punem accent pe necesitatea de a depune o moțiune de cenzură pe care PMP a inițiat-o. Sunt două motive puternice: mineriada din 10 august și apocalipsa pestei porcine pe care Guvernul nu știe cum să o gestioneze.

Petru Movilă, deputat PMP Iași: Sunt acțiuni multiple, discuții politice, discuții economice , traininguri, întâlniri cu personalități. Invitatul de onoare pentru noi este președintele Traian Băsescu, președinte de onoare al partidului. La întâlnirea cu el tinerii vor învăța foarte multe, vor pune întrebări și sigur își vor satisface și multe dintre curiozități.

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a acaparat imediat atenţia tinerilor.

Traian Băsescu, preşedinte de onoare al PMP: Privind la ţară, ce să vă spun, dragilor? Folosesc vocabularul meseriei mele. Parcă e o navă în derivă. Toate instituţiile se bat cu toate instituţiile. Să nu se supere preşedintele Iohannis, dar putea să mă urmeze pentru că despre PSD ştia foarte bine că este un partid care nu are reguli. Şi când un partid nu are reguli în bătălia lui pentru a acapara toată puterea, trebuie să faci un lucru simplu, să îi pui reguli.

Marius Paşcan, preşedinte executiv PMP: Dacă spaţiul politic de astăzi şi guvernarea României este cotropită de o atmosferă toxică trebuie şi noi să o reverberăm? Ba din contră. Şi aici este rolul nostru al tuturor.

Cinci tineri PMP care se remarcă politic până la vacanţa parlamentară din iarnă vor câştiga un schimb de experienţă în Statele Unite ale Americii. Mai exact, este vorba despre cine îşi anunţă intenţia de a candida la primărie sau cine işi doreşte un post de consilier local.

Şcoala de vară se încheie duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri