Iniţiativă semnată de fiecare parlamentar. Planurile opoziţiei după raportul Comisiei de la Veneţia

Data publicării:
parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
Foto: Inquam Photos/George Călin

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat, vineri, că PNL va propune o iniţiativă legislativă prin care să se pună în acord legislaţia românească cu recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa modificărilor operate la legile Justiţiei, transmite Agerpres.

parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
FOTO: Inquam Photos-George Călin

"PNL va propune semnarea de către fiecare parlamentar a unei iniţiative parlamentare legislative de transpunere în legislaţia românească a recomandărilor finale, formulate de către Comisia de la Veneţia în privinţa modificărilor operate la legile Justiţiei, la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. (...) Astăzi se desfăşoară şedinţa plenară a Comisiei de la Veneţia. (...) este foarte posibil ca, din cauza nocivităţii Ordonanţei 92, să fie emis un punct de vedere chiar pe ordonanţa care a modificat, în ziua de luni, legile Justiţiei. (...) Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea, Comisia de la Veneţia, prin recomandările sale, acţionează în beneficiul României, în beneficiul Justiţiei din România, pentru că este un for de prestigiu şi obiectivele acestei instituţii sunt mai presus de orice partizanat politic", a declarat Turcan, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, PNL propune respingerea Ordonanţei privind legile Justiţiei şi adoptarea unei iniţiative legislative prin care recomandările Comisiei de la Veneţia să fie puse în practică.

"Soluţia pe care PNL o propune este următoarea: respingerea în Parlament, de urgenţă, a Ordonanţei 92 şi adoptarea în Parlament a iniţiativei pe care o lansează PNL, de corectare a legilor Justiţiei şi de punere în acord a legislaţiei în domeniul Justiţiei cu forurilor internaţionale", a arătat Turcan. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri