Înlocuită de la Finanțe, Ioana Petrescu rămâne în echipa premierului

Data publicării:
Ioana Petrescu ministru de Finante - gov 1 -1

A vorbit mult despre nevoia ca toţi cetăţenii să-şi plătească taxele, dar şi despre necesitatea combaterii evaziunii fiscale, însă majoritatea măsurilor luate în calitate de ministru de Finanţe au avut un caracter social: reducerea TVA-ului la pâine, scutirea de impozitul reinvestit şi reducerea CAS .

Pe timpul mandatului Ioanei Petrescu a fost introdusă supraacciza la carburanţi, iar investiţiile publice au scăzut substanţial.

Voiam să va anunț că atunci când voi pleca de la Ministerul Finanțelor Publice, mă voi întoarce în echipa premierului, vom lucra împreună la Palatul Victoria. Nu am promis niciodată mai mult decat ceea ce s-a putut face. Aici includ faptul că avem un proiect de buget în care nu am crescut taxe și impozite, în care nu am introdus impozite noi, un proiect de buget în care atingem deficitul structural de 1%, MTO-ul. Este un buget echilibrat care conține toate măsurile sociale anunțate în acest an”, a declarat, luni, Ioana Petrescu.  

Trei dintre miniştrii Guvernului Ponta III care şi-au făcut bagajele îşi fac şi bilanţul. Niciunul nu regretă nimic. Nici măcar că a fost schimbat din funcţie!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri