Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA: Românii ar trebui să decidă cu privire la ridicarea imunităţii parlamentarilor

Data publicării:
duane butcher

Duane Butcher spune că imunitatea de care se bucură parlamentarii români este surprinzătoare pentru procurorii şi judecătorii din Statele Unite. Oficialul american crede că românii sunt cei care ar trebui să hotărască dacă un parlamentar ar trebui sau nu să rămână fără imunitate atunci când acesta are probleme cu legea.

Parlamentul poate vota să ridice imunitatea, să-i lase pe cei acuzați să ajungă în faţa instanţei, urmând ca aceasta să stabilească dacă sunt vinovaţi sau nevinovaţi. Un alt pas ar putea fi organizarea unui vot public cu privire la ridicarea imunităţii. România este cea care trebuie să hotărască, însă ce ar considera americanii normal este o imunitate limitată, care să acopere doar declaraţiile făcute în plenul Parlamentului”, a spus Duane Butcher, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, într-un interviu acordat pentru HotNews.

Oficialul american susţine că fără combaterea corupţiei, România nu va putea juca un rol important în regiune.

Cred că atunci când privim evoluţiile din Ucraina şi declinul încrederii în instituţii, vedem de ce este atât de important să continuăm această luptă, să existe instituţii puternice şi independente. Cred că prim-ministrul a înţeles foarte bine acel mesaj”, a menționat Duane Butcher.

În ciuda tututor acestor probleme, Duane Butcher, care urmează să îşi încheie misiunea în România luna viitoare, spune că nu pleacă cu un gust amar din ţara noastră.

Plec de aici cu optimism, apreciind și admirând românii responsabili pentru aceste progrese”, a mai spus el.

Viitorul Însărcinat cu Afaceri al Ambasadei SUA la București va fi Dean Thompson. El a fost consul general în India și a gestionat activitățile de informare a Secretarului de Stat al SUA, Hillary Clinton. Dean Thompson are studii universitare în domeniul științelor politice și este specializat pe problemele cu Rusia, securitate internațională și studii strategice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri