Însărcinatul pentru Afaceri al Ambasadei SUA a discutat cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni

Data publicării:
base ochelari

Actualizare 11:40: Întâlnirea dintre Dean Thompson și Traian Băsescu s-a încheiat după aproximativ jumătate de oră. 

Vizita lui Dean Thompson, la Palatul Cotroceni a fost una discretă. De altfel, întâlnirea nici nu a figurat pe programul oficial al preşedintelui în exerciţiu şi n-a durat mai mult de o jumătate de oră. Întâlnirea a fost precedată de o altă întreveredere importantă. Marţi seară, Dean Thompson l-a vizitat pe preşedintele ales, Klaus Iohannis pentru a-i transmite felicitările Guvernului SUA la alegerea ca preşedinte al României. Klaus Iohannis va prelua mandatul de la Traian Băsescu pe 21 decembrie, când va depune jurământul în faţa celor două camere ale Parlamentului.

------------------

Întâlnirea dintre Dean Thompson și Traian Băsescu a început cu puțin timp înante de ora 11:00, cu câteva minute înainte și ca echipa de consilieri a lui Klaus Iohannis să ajungă la Palatul Cotroceni pentru se întâlni cu membrii Administrației Prezidențiale.

Discuția cel mai probabil că va cuprinde și situația politicii interne, având în vedere că au avut loc alegeri prezidențiale.

De asemenea, Însărcinatul pentru Afaceri al Ambasadei SUA a avut ieri o întâlnire și cu Klaus Iohannis.

De menționat și că imediat ce CCR a validat mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis, Guverul Statelor Unite i-a transmis o scrisoare de felicitare și în care se menționa că România rămâne un partener important și strategic. Felicitări a primit Klaus Iohannis și de la vicepreședintele SUA Joe Biden.

În perioada imediat următoare, președintele ales va efectua două vizite importante, în Republica Moldova și Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri