Insula Belina ar putea fi paradis fiscal

Data actualizării: Data publicării:
insula belina si bratul pavel tel drum dragnea google maps

Taxe înjumătăţite pentru turism şi jocuri de noroc, pentru afaceri situate pe insule sau grinduri. Proiectul senatorului PSD Şerban Nicolae privind paradisurile fiscale a fost adoptat marți de Comisia Juridică şi de plenul Camerei Deputaţilor. Opoziția a acuzat că proiectul este unul cu dedicație pentru Liviu Dragnea.

Raportul a fost adoptat cu 22 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și 2 abțineri.

Liberalii susţin că mai multe modificări au fost depuse pe ultima sută de metri, iar proiectul este substanţial modificat faţă de Senat.

E vorba despre scutiri de taxe, iar mai multe activităţi de pe insule cum ar fi turismul sau chiar jocurile de noroc să fie taxate la jumătate.

De acest proiect ar beneficia şi insula Belina din Teleorman, care face obiectul unei anchete DNA. Liberalii anunţă că vor ataca iniţiativa la Curtea Constituţională.

Gabriel Andronache, deputat PNL: „Proiectul acesta de lege e cel mai nociv pe care l-ați promovat în ultima lună de zile. Va produce niște efecte incalculabile şi asupra unor arii protejate. De aceea vom vota împotrivă.”

Nicuşor Halici, deputat PSD: „E atât de nociv că e pentru dezvoltarea României, pentru binele locuitorilor şi a românilor şi după aceea, de ce nu, pentru a dechide aceste arii care sunt complet închise în anumite secțiuni. Nu le distrugem. Conservarea trebuie să vina la pachet și cu utilizarea lor.”

Dosarul Belina se judecă

La începutul lunii aprilie, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis că dosarul „Belina” poate fi judecat, deoarece probele din anchetă au fost corect administrate.

Este un dosar care o vizează pe Sevil Shhaideh, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării, trimisă în judecată anul trecut în iunie.

Procurorii o acuză că a transferat Insula Belina şi Braţul Pavel din administraţia Apelor Române către Consiliul Judeţean Teleorman, iar de acolo cele două obiective turistice au fost concesionate către societatea Tel Drum, despre care procurorii anticorupţie spun că ar fi condusă din umbră de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri