Întâlnire de doar jumătate de oră între Liviu Dragnea și Victor Ponta

Data publicării:
victor ponta liviu dragnea facebook dragnea 31 07 2015-1

ACTUALIZARE 15:00 După o discuţie de numai jumătate de oră cu liderul social-democrat, Victor Ponta a evitat să dea prea multe detalii despre temele dezbătute cu Liviu Dragnea. Preocuparea sa principală a devenit înfiinţarea unei fundaţii care să elaboreze proiecte pentru regiunea Mării Negre, chiar dacă spune că nu va neglija nici partidul.

 - Când mă cheamă preşedintele partidului vin să discutăm.

- Veniţi mai des?

- Vin când are nevoie PSD de mine cu mare drag. Fundaţia e un lucru foarte bun si mă bucur ca toată lumea a înţeles ca se referă la nişte chestiuni care nu sunt politice, le-a spus ziariștilor Victor Ponta.

Liviu Dragnea le transmite membrilor PSD că sunt liberi să se alăture fundaţiei lui Victor Ponta. Condiţia este ca acest lucru să nu le afecteze activitatea de partid. Liderul social-democraţilor vrea şi de la fostul premier mai multă implicare în activitatea formaţiunii care l-a susţinut trei ani şi jumătate în fruntea Guvernului.

Nu pleacă din PSD Victor Ponta. Nu își face alt partid. Fundația este o acțiune a lui în care îl sprijin. Victor e așteptat la orice ședință PSD. PSD i-a dat foarte multe satisfacții, funcții în statul român și nu are cum să uite asta”, a declarat Liviu Dragnea.

După ce PSD a ieşit de la guvernare, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, Victor Ponta a evitat să mai participe la şedinţele de partid şi inclusiv să dea ochii cu Liviu Dragnea.

Ruptura dintre cei doi părea definitivă când Victor Ponta s-a plâns pe reţelele de socializare că nu a fost invitat la bilanţul guvernului pe care l-a condus.

Nu facem invitaţii ca la nuntă”, a spus Liviu Dragnea.

Victor Ponta a fost absent şi de la petrecerea organizată la sfârşit de an, pe domeniul lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD s-a plâns că fostul premier nu e de găsit și că nu îi răspunde la telefon.

În urmă cu o lună, Victor Ponta a anunţat la Târgu Jiu că ar vrea sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar sugerând în acelaşi timp şi că a fost trădat de colegii din conducerea partidului.

 „Dacă mă pun pe listă, da. (Reporter: Spuneaţi că nu veţi mai candida o perioadă, domnule prim-ministru). Doamne fereşte, de aia sunt la Târgu Jiu, cum să mă trădeze cineva la Târgu Jiu?”, spunea Victor Ponta.

Liviu Dragnea i-a promis lui Victor Ponta că se va afla pe listele PSD pentru a obţine un nou mandat de parlamentar în judeţul Gorj. 


Partidul Social Democrat dă semnale de reconciliere între actualul și fostul lider al formațiunii. Liviu Dragnea și Victor Ponta au programat la această oră o întâlnire la sediul PSD.

Este prima apariţie în public a celor doi de când PSD a pierdut guvernarea, ca urmare a demisiei lui Victor Ponta. Primul care a ajuns la sediul PSD a fost Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: E un an important, un an în care avem de muncă și Victor poate ajuta foarte mult partidul în cele două campanii.

Reporter: Aveţi nevoie de expertiza sa politică?

Liviu Dragnea: Da. PSD-ul are nevoie.

Reporter: În afară de a fi sfătuitorul PSD, care ar putea fi rolul concret pe care Victor Ponta îl are?

Liviu Dragnea: Victor e prea tânăr ca să fie sfătuitor, este un om activ și un care sper că se va implica mult în activitatea PSD în 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri