Întâlnire Orban-Barna, la Guvern. USR a depus 44 de pagini cu amendamente la bugetul pe 2020

Data actualizării: Data publicării:
intalnire-usr-guvernul-orban-gov (1)
Foto: gov.ro

Ludovic Orban și Dan Barna s-au întâlnit luni dimineață, la Guvern, ca să discute despre bugetul pe anul 2020. Guvernul își va angaja răspunderea iar USR vrea să se asigure că amendamentele pe care le-a depus primesc o atenție specială. Sunt 44 de pagini de amendamente pe care cei doi le vor negocia, la Palatul Victoria. Unul dintre acestea prevede amânarea intrării în plată a pensiilor speciale ale primarilor, conform surselor Digi24.

Actualizare 10:00. USR a anunțat că a depus peste 60 de amendamente la legea bugetului pe anul 2020.

USR a trimis Guvernului PNL peste 60 de amendamente la legea bugetului pentru 2020, care vizează tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea. Prin amendamentele trimise Guvernului Orban, USR cere tăierea fondurilor pentru academiile de politruci și sinecuriști. Sumele acordate Academiei de Științe ale Securității Naționale și Academiei Oamenilor de Știință din România nu se justifică, în opinia USR. Reputația sistemului de învățământ și cercetare de stat a suferit enorm din cauza scandalurilor legate de plagiate, falși doctori sau falși profesori. Cele două academii sunt o risipă de fonduri și nu contribuie în niciun fel la îmbunătățirea sistemului de învățământ și cercetare de stat”, se arată într-un comunicat al USR.


Întâlnirea dintre cei doi a început la ora 9:00, la Palatul Cotroceni. USR cere bani în plus pentru proiecte de infrastructură, mediu sau justiție.

De asemenea, USR vrea amânarea pensiilor speciale pentru primari până în anul 2022 și plafonarea sumelor acordate academiilor la jumătatea sumelor acordate în 2019.

Acestea sunt doar o parte dintre amendamentele depuse de cei de la USR, care au criticat asumarea răspunderii pe bugetul de anul viitor, însă nu au de gând să atace la CCR, așa cum a anunțat PSD.

Premierul urmează să mai aibă întâlniri astăzi și cu reprezentanți ai ALDE și UDMR.

Guvernul se reuneşte luni în şedinţă pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pe care urmează asumarea răspunderii - bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

Şedinţa Parlamentului pentru angajarea răspunderii Guvernului pe aceste proiecte este programată la ora 16:00. Potrivit calendarului aprobat, parlamentarii vor putea depune amendamente la aceste proiecte până luni, la ora 10:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri