Întâlnire Viorica Dăncilă - Tudorel Toader, la Guvern

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader la guvern inquam octav ganea crop

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul justiției în exercițiu, Tudorel Toader, s-au întâlnit, joi dimineața, la Guvern. Ministrul justiţiei este aşteptat să-l anunţe pe premier dacă îşi dă sau nu demisia, după ce miercuri PSD i-a retras sprijinul politic.

tudorel toader iese din biroul lui dancila - ganea inquam
Tudorel Toader și Viorica Dăncilă au avut joi dimineață o întâlnire la Guvern Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri seară, cei doi au vorbit, dar nu au ajuns la o concluzie. Până să primească un răspuns privind demisia, Viorica Dăncilă s-a grăbit şi a trimis deja la Cotroceni cererea de revocare din funcţie a ministrului justiţiei.

Joi dimineaţă, Tudorel Toader a spus că în zilele următoare va pleca de la minister, dar a refuzat să spună clar dacă demisionează sau nu. A făcut însă o precizare interesantă: „Dacă premierul a trimis cererea de revocare, demisia rămâne fără obiect”.

Citiți și: Tudorel Toader: De multe ori am aflat din presă despre problemele privind justiția

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seară la Cotroceni propunerea de revocare a lui Toader şi demisiile lui Plumb şi Intotero, precum şi propunerile de înlocuitori. Decizia schimbării lui Tudorel Toader a fost luată într-o ședință a CEx PSD, organismul de conducere al partidului, care i-a retras sprijinul politic, în timp ce Rovana Plumb și Natalia Intotero, care candidează la alegerile europarlamentare 2019, și-au dat demisiile. Pentru funcția de ministru al justiției a fost propus Eugen Nicolicea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri