Video Întâlnirea Nicușor Dan-Cîțu, mutată de la Guvern la partid. Primarul nu e vaccinat, iar în instituție se intră doar cu certificat verde

Data actualizării: Data publicării:
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cu masca, gesticuleaza in timpul unei declaratii de presa
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Primarul general al Capitalei și premierul interimar au avut o întâlnire, joi, pentru a discuta despre problema termoficării din București. Întâlnirea a fost anunțată de guvern cu o zi în urmă, iar în programul premierului interimar Florin Cîțu înâlnirea urmă să aibă loc la Palatul Victoria. În cele din urmă aceasta a fost mutată la sediul PNL din Modrogan. La ieșirea de la discuții, edilul a fost întrebat dacă are certificat verde și a spus că „în momentul ăsta nu am”.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu este vaccinat, iar intrarea în instituțiile publice a persoanelor care nu sunt angajate în instituția respectivă și care nu sunt vaccinate, trecute prin boală în ultimele 180 de zile sau cu test negativ este interzisă potrivit ultimelor restricții.

La ieșirea de la discuțiile cu premierul interimar, Nicușor Dan a declarat că nu are certificat verde „în momentul ăsta”, dar „nu asta a fost problema”. „Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici”, a spus edilul.

Nicușor Dan a precizat că a discutat cu premierul inerimar despre prețul gigacaloriei, primarul spunând că Primăria va continua să plătească două treimi din acest cost. „Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul București, raportul era 2 la 1, două părți plătea primăria, o parte cetățeanul. Raportul nu o să fie mai mic, Primăria plus Guvernul o să plătească cel puțin 2 treimi. Dacă anul trecut a fost 195 lei, să fie și anul acesta tot de 195 lei”, a spus Dan.

„Ceea ce poate să facă Guvernul este să subvenționeze gazul și să scadă prețul de producție care este furnizat de ANRE”, a spus Nicușor Dan.

În total, primăriile din țară cer Guvernului un sprijin în valoare de 1,56 miliarde de lei. Capitala ar avea nevoie de 368 de milioane de lei, municipiul Timișoara cere 297,5 milioane, municipiul Iași - 216,2 milioane, Bacău-101,3 milioane, Constanța-93,2 milioane și Oradea-71,7 milioane de lei. În total sunt 27 de municipii care cer bani de la Guvern pentru următoarele luni.

Banii sunt necesari pentru funcționarea sistemelor de termoficare în iarna 2021-2022. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri