Înţelegere politică pentru noul partid de dreapta. PNL şi PDL vor cânta de acum "Verde-nrourat"

Data publicării:
blaga iohannis FB

Congresul de fuziune al celor două partide va avea loc în 26 iulie.

„În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL (...) Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal, iar documentele prevăd foarte clar, şi în toată comunicarea oficială vom şi folosi această expresie, că PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL şi PNL”, a declarat Vasile Blaga, după ultima rundă de negocieri între cele două formaţiuni.

Blaga a mai precizat că imnul noului partid va fi cel al PDL, „Verde-nrourat”.

Întrebat de ce s-a renunţat la denumirea de PDL, Vasile Blaga a precizat că „într-o astfel de negociere fiecare trebuie să câştige”.

„Fiecare a trebuit să lăsăm din fiecare parte pentru a ajunge la un scop comun”, a punctat el.

La rândul său, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că au reuşit să facă un lucru pe care mulţi şi-l doresc de 24 de ani, mulţi au vorbit despre el, dar acum sunt foarte aproape de finalizare, şi anume unificarea dreptei.

„Acest partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, acest partid este creat pentru a schimba România, pentru a schimba România în bine. Noi ne dorim evident să câştigăm prezidenţialele cu candidatul unic pe care-l vom desemna la începutul lunii august, dar ne dorim să câştigăm şi alegerile parlamentare din 2016”, a spus Iohannis.

Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale din noiembrie va fi anunţat în 4-5 august, au precizat, joi, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis.

Tot atunci va fi stabilită şi echipa de campanie pentru alegerile prezidenţiale, precum şi calendarul electoral şi preelectoral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri