INTERACTIV. Susțineți un referendum cu prezență de 30% sau de 50%?

Data publicării:
nedelea crop-4

Șeful statului a reclamat prevederi ce „înfrâng” principii constituţionale legate de exercitarea suveranităţii de către popor. Traian Băsescu susţine că ar trebui ca legea să prevadă că pentru validarea referendumului este necesar un cvorum de 50 la sută plus unu.

În 29 mai, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenţă la referendum la 30 la sută, dar şi introducerea condiţiei unui vot de 25 la sută din alegători pentru validarea rezultatelor.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30 la sută pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, în 26 iunie, Curtea Constituţională.

Susțineți un referendum cu prezență de 30% sau de 50%?

Răspundeți la această întrebare pe pagina de Facebook a Digi24 și aveți ocazia să câștigați o tabletă. Dacă ne spuneți opinia la întrebarea din concurs, sunteți automat înscris la tragerea la sorţi săptămânală pentru o tabletă de ultimă generaţie. Detalii, AICI.

De asemenea, dacă vă spuneți opinia și vă lăsaţi numărul de telefon completând formularul DigiVOX de pe site-ul digi24.ro, veți fi contactat și puteți intra în direct cu Adriana Nedelea în jurnalele de la ora 14.00 și 15.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri