Interceptarea care zguduie prietenia în USL

Data publicării:
CORNELIU BARSAN 4254989-Mediafax Foto-Adi Piclisan-1

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a sugerat că Victor Ponta este direct interesat să îngroape investigaţiile în cazul lui Corneliu Bârsan, judecător CEDO, căruia SRI i-a ascultat telefoanele, deşi magistratul beneficia de imunitate diplomatică. Motivaţia? Legăturile strânse ale premierului cu şeful Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

„Convingerea mea intimă este că, de la început, PSD a fost foarte reticient. Chiar dacă au semnat foarte mulţi parlamentari pentru crearea comisiei, în PSD a fost o reticienţă în a investiga un caz flagrant de interceptare ilegală a unui magistrat. De ce anume, nu ştiu, pot să bănuiesc legăturile care există la vârf cu domnul Maior”, a declarat senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu.

Liberalul a mai spus că nu este exclus ca în muşamalizarea cazului să fie implicat şi Traian Băsescu. Victor Ciorbea (senator PNL), demisionar şi el, spune că social-democraţii din comisia de anchetă au refuzat de trei ori să-l audieze pe judecătorul Corneliu Bârsan, aşa cum a cerut PNL.

Premierul Victor Ponta a discutat cu liderul PNL despre acuzaţiile aduse senatorilor PSD de către Sorin Roşca Stănescu şi a cerut sancţionarea acestuia. Victor Ponta a afirmat că Sorin Roşca Stănescu serveşte alte interese decât cele ale USL. „El are propria lui agendă, care nu are legătură cu USL”, a spus premierul.

Crin Antonescu însă le dă dreptate senatorilor PNL din Comisia Bârsan. „Anumite aluzii, anumite acuzaţii nu sunt de dorit, cine are ceva de spus trebuie să spună clar şi aici nu mă refer numai la domnul Sorin Roşca Stănescu, ci şi la alţii. Pe de altă parte, există libertatea de opinie”, a declarat președintele PNL. 

În afară de Sorin Roşca Stănescu şi de Victor Ciorbea, au mai demisonat din comisia de specialitate liberalii Sorin Ilieşiu şi Corneliu Dobriţoiu. Cei patru spun că decizia lor este susţinută de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013. Judecătorul a fost interceptat după ce soţia sa, şi ea magistrat, a fost acuzată de trafic de influenţă. Gabriela Bârsan ar fi primit de la un om de afaceri foloase materiale, excursii în străinătate şi dreptul de a folosi un apartament la Paris, în schimbul unor soluţii favorabile în dosarele acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri