Sari la conținut

"Interviu incendiar". Cum întreţin ruşii isteria anti-Soros, în România

"Interviu incendiar", scrie site-ul rusesc de propagandă, Sputnik.md, referitor la şirul de afirmaţii făcute de controversatul consultant politic Roger Stone. Unde? "La celebra Infowars a lui Alex Jones", ne lămureşte Sputnik.md. Despre? Despre "situația din România, de influența uriașă pe care Soros o are la București". Detalii cu privire la credibilitatea Infowars şi Sputnik News, găsiţi AICI.

UN Climate Change Summit In Copenhagen

COPENHAGEN, DENMARK - DECEMBER 10: George Soros announces during a press conference a plan to generate additional 100 billion US dollars for climate change relief during the fourth day of the United Nations Climate Change Conference 2009 on December 10, 2009 in Copenhagen, Denmark. Politicians and environmentalists meet for the United Nations Climate Change Conference 2009 that runs until December 18. (Photo by Miguel Villagran/Getty Images)

"George Soros este în cârdășie cu serviciile de informații din România și Ungaria", îl citează Sputnik pe consultantul american. Site-ul rusesc preia totodată şi continuarea: "Serviciile de informații din ambele țări derulează operațiuni ilegale, mai mult în linie cu CIA-ul nostru decât sunt cu propriile guverne", neratând nici acuzaţia lansată de Roger Stone, în Infowars, cum că  jumătate din populația României e spionată.

Însă partea care i-a interesat cel mai mult pe cei de la Sputnik e afirmaţia făcută legată de o aşa-numită intrare pe fir a Palatului Cotroceni: "Cred că președintele României a pus pe masă cazul Soros când s-a întâlnit cu președintele Statelor Unite săptămâna trecută. Cred că ei încep să înțeleagă amenințarea gravă a lui Soros pe care acesta o exercită nu numai în SUA, dar și în străinătate", a spus Stone, citat de postul rus de propagandă.

În România, unele surse media au legat numele lui Roger Stone de cel al lui Liviu Dragnea, cel dintâi fiind nu demult prezent în ţara noastră. Aceleaşi publicaţii au legat atacurile furibunde ale liderului PSD la adresa miliardarului George Soros de o posibilă influenţă a unei strategii marca Stone. 

Detalii cu privire la credibilitatea Infowars şi Sputnik News, găsiţi AICI.

Pe aceeași temă