Învestirea lui Darius Vâlcov la Buget, amânată. C. T. Popescu: „Suntem din nou o țară de clovni politici”

Data publicării:
Cristian Tudor Popescu - Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

Rezultă două lucruri din această întâmplare. România nu are nevoie de un ministru al Bugetului, poate să funcționeze foarte bine și fără acest personaj în scaunul respectiv, pentru că domnul Ponta n-a catadicsit să vină la Cotroceni, așa cum era firesc, pentru a participa la ceremonuie de învestire a ministrului său.. Acolo are loc o validare cu un anume protocol în fața națiunii. Lipsa premierului nu face decât să invalideze în ochii populației această numire pe care însuși a numit-o. Pe de altă parte, Traian Băsescu ar fi putut să facă această ceremonie fără Victor Ponta. Nu e obligatorie, din câte știu, prezența premierului acolo, în ideea că este nevoie de un ministru al Bugetului. Rezultă că bugetul României poate să meargă de unul singur”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a semnalat un alt aspect, „cel mai important, grav și penibil”.

Suntem din nou o țară de clovni politici în ochii țărilor serioase, în ochii cancelariilor serioase ale UE, pentru că e posibilă o astfel de situație de comedie jalnică”, a subliniat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că premierul Victor Ponta putea să-l delege pe vicepremierul Gabriel Oprea sau pe Liviu Dragnea.

Nu cred că domnul Băsescu ar fi putut să obiecteze dacă vicepremierul era prezent acolo, delegat de premier. De ce n-a făcut asta?”, a menționat el.

Deocamdată Gabriel Oprea n-a fost acoo, iar Traian Băsescu putea să țină această ceremonie chiar motivând lucrul acesta, spunând chiar dacă premierul nu este aici, e mai important ca bugetul României să aibă o persoană responsabilă, nu ne putem permite astfel de goluri în funcționarea instituției. Dar ambii sunt preocupaâți de această obstrucționare, dare la gioale politică reciprocă și niciunul de interesul Guvernului și al României”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri