Ioana Petrescu argumentează în Parlament reducerea CAS: Angajatorul poate (...) să angajeze mai mulți angajați

Data publicării:
ioana petrescu in parlament

„Angajatorul (...) poate alege să își plătească angajatul mai bine (...). Poate să aleagă ca acești bani în plus să angajeze mai mulți angajați”, a spus ministrul Finanțelor, de la tribuna Parlamentului.

După ce Senatul a respins, luni, cererea preşedintelui de reexaminare a legii, ar fi fost rândul Camerei Deputaţilor să dezbată în comisia de buget şi să voteze în plen.

Reducerea CAS s-a oprit în Camera Deputaților

Deputaţii nu se grăbesc însă deloc când vine vorba de legea care prevede reducerea CAS cu cinci procente la angajator. Sunt în vacanţă, aşa că nu au venit marți la Parlament ca să dezbată cererea de reexaminare a preşedintelui. Deşi ar fi o grabă, pentru că legea trebuie să intre în vigoare la 1 octombrie, parlamentarii o dezbat abia în sesiunea obişnuită. La comisia de buget din Camera Deputaţilor ar fi trebuit să înceapă deja şedinţa. Uşa este închisă, iar aleşii sunt încă în vacanţă.

În schimb, colegii lor din Senat s-au mobilizat ieri şi au venit la muncă. Ar fi trebuit să participe la şedinţă şi premierul Victor Ponta, dar el a delegat-o pe Ioana Petrescu, ministrul de Finanţe. Însă tot prim-ministrul este cel care a explicat, înainte de plen, cum se va acoperi deficitul bugetar creat în urma reducerii contribuţiilor.

„Este o realitate că creşterea economică la un anumit nivel a încetinit, explicaţiile politice care s-au dat erau stupide: că am tăiat banii de la investiţii. Îi avem”, a asigurat premierul.

Deşi în opoziţie, Alianţa Creştin-Liberală a votat pentru respingerea cererii şefului statului. Senatorii liberali şi democrat-liberali au adus în plen o coroană de flori, pentru a marca „decesul economiei româneşti”.

O coroană în cazul nostru exprimă o situaţie foarte grea în care a ajuns economia românească, când credeam că se realansează, economia românească se gripează şi e în recesiune tehnică”, a explicat senatorul Sorin Roșca Stănescu.

Chiar dacă la vot puterea şi opoziţia s-au înţeles, senatorii PNL şi PDL au părăsit sala imediat, nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să îşi explice votul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri