Iohannis: Am dorit să mediez între PSD, Guvern - BNR. Doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru

Data actualizării: Data publicării:
iohannis foto mare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, că a dori să medieze între Guvern şi PSD pe de o parte şi BNR de cealaltă parte, afirmând că "doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru".

„Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11.00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ţinut, dar asta nu are nicio importanţă şi nu schimbă cu nimic lucrurile pe care oricum intenţionam să le comunic azi românilor. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul între Guvern, pe de-o parte şi BNR pe cealaltă parte. Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat şi vreau doar să repet două lucruri. Rolul BNR este unul clar determinat şi calitatea BNR este independenţa ei faţă de voinţa politică, Guvern şi a lte autorităţi”, a declarat preşedintele.

Citește și ”Prețul înțelegerilor secrete făcute de Dragnea în Israel. Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro”

El a apreciat că „este evident că PSD pune sub semnul întrebării această independenţă”

„Asta se vede din declaraţiile unor persoan din PSD şi mă îngrijorează. BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independentă. Chiar şi aşa, este de dorit ca politicile BNR şi politicile Guvernului să fie într-o măsură rezonabilă corelate, discutate. Pentru că nu s-a întâmplat asta, am dorit să mediez între ei. Doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru”, a spus Klaus Iohannis.

Citiţi şi: Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri