Iohannis, atac la PSD: Au atât de multe probleme penale că ar da prin OUG că politicianul X este cinstit

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-constitutie-presidency
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a lansat, joi, un nou atac la adresa PSD. Președintele a anunțat temele de la referendumul din 26 mai și, în plus, a declarat că „societatea a obosit să urmărească dacă cei interesați și-au mai dat o ordonanță de urgență”. Șeful statului a adăugat că „pesediștii” ar fi în stare „să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit”.

Klaus Iohannis a declarat că „cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupție să li șteargă efectele condamnărilor și, totodată, dacă vor ca Guvernul să mai adopte ordonanțe de urgență în domenii sensibile precum legislația penală și organizarea sistemului judiciar”.

„Ceea ce se întâmplă în actuala guvernare pesedistă este fără precedent! De mai bine de doi ani asistăm la un permanent asalt asupra justiției, purtat cu ordonanțe de urgență. (...) Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesați  și-au mai dat o ordonanță de urgență și trăiește cu teamă fiecare zi în care este anunțată ședință de Guvern, a cărei ordine de zi reală nu se cunoaște”, a adăugat șeful statului.

El a mai spus că „modificările aduse de PSD legilor justiției au fost aspru și constant criticate și de instituțiile europene, iar adoptarea de noi ordonanțe în materie penală, care în realitate sunt amnistii mascate, va avea consecințe foarte grave asupra statutului României în Uniunea Europeană”.

„Momentul critic în care ne găsim este rezultatul proastei guvernări pesediste. PSD legiferează netransparent, încălcând chiar regulile statului de drept. În aceste zile, sunt discuții și reacții în spațiul public cu privire la iminența unor noi ordonanțe de urgență care să modifice codurile penale. Pesediștii au atât de multe probleme penale încât se pare că sunt dispuși să riște chiar stabilitatea și viitorul României numai pentru a-și albi dosarele. N-ar fi de mirare ca mâine-poimâine să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit. Ar fi culmea!”, a precizat Klaus Iohannis.

„Astăzi se impune, mai mult ca oricând, să ne reamintim un text din Constituție, pe care cei aflați la putere ar vrea să îl facă uitat. Este alineatul (2) al articolului (2) din Constituția României: nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”, a spus președintele țării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri