Iohannis: Cei doi miniştri au spus că nu îşi dau demisia. Nici nu mă interesează. Eu am cerut demiterea

Data actualizării: Data publicării:
teodor-melescanu-govro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că vina pentru ceea ce s-a întâmplat la vot aparține Guvernului PSD, motiv pentru care a cerut demiterea miniștrilor de Interne și Externe, nu demisia. Șeful statului a spus, după discuția cu Viorica Dăncilă, că aceasta urmează să mai "judece puțin chestiunea".

"Așa cum am spus ieri, voi forma un grup de lucru și voi transmite soluții celor care vor să le transforme în legislație.

Am început deja câteva discuţii infomale si voi avem astfel de discuții, sunt convins că vom găsi soluții rapide ca să nu repetăm acest fiasco la prezidenţiale.

Această catastrofă a fost organizată de guvernul pesedist, nu au decât să evalueze, vina politică e clar la Guvern, să căutăm că un portar la ambasada nu s-a înţeles cu un votant... nu are rost să căutăm vinovați în alte părți.

Este evident că vinovaţi sunt miniştrul de Externe şi ministra de Interne, drept pentru care am cerut demiterea. Poate nu m-ați înțeles bine ieri, cei doi au umblat la televiziuni să spună că nu îşi dau demisia. Nici nu mă interesează. Eu am cerut demiterea lor, ca sancţiune politică", a spus Klaus Iohannis.

Întrebat ce i-a spus premierul Viorica Dăncilă la discuția de joi dimineața, de la Palatul Cotroceni, Iohannis a răspuns: "rămâne să mai judece puțin chestiunea".

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, după discuția cu președintele Klaus Iohannis, că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfășurării votului defectuos în Diaspora și în unele zone din țară până când nu are realizată o analiză temeinică.

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demiterea de urgență a miniștrilor de Externe -Teodor Meleșcanu și de Interne- Carmen Dan pentru modul în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.

La scurt timp, Carmen Dan a spus că îi va prezenta premierului o analiză asupra modului în care au fost organizate alegeri.le, dar că este nevoită să îl dezamăgească pe Klaus Iohannis, deoarece nu își va da demisia din funcția de ministru „nici imediat, nici imediat”, subliniind că nu îl intimidează cererea președintelui.

Și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că ”pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secțiile de votare în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri