Iohannis critică iar Executivul: Acest lucru îmi dă foarte mult de gândit. Probabil există probleme cu bugetul

Data actualizării: Data publicării:
dancila iohannis crop presidency

Președintele Klaus Iohannis a formulat, în declarația de presă de vineri, noi critici la adresa Guvernului PSD-ALDE, arătând că „este o problemă gravă” faptul că nu este cunoscut până la acest moment bugetul pe 2019.

dancila iohannis guvern inquam octav ganea 20181220163007_OGN_8165-01
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Asta este o problemă gravă. Eu am pus această întrebare deja în decembrie, dacă vă amintiți, și o mai pun o dată: unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp, PSD a avut toate condițiile și trebuia să vină, conform legii în vigoare, până pe 15 noiembrie cu proiectul de buget. Nu există la momentul acesta nici un proiect de buget. Ba dimpotrivă, în loc să se ocupe de buget, fiindcă toată lumea are nevoie de bugetul pe anul în curs, este deja târziu, se ocupă de schimbat șefi de la ANAF și din alte poziții, lucru care mie îmi dă foarte mult de gândit. Probabil există probleme cu bugetul. Aceste lucruri trebuie să le explice de urgență PSD și să vină cu un proiect de buget”, a declarat președintele.

Întrebat dacă crede că este nevoie de o sesiune extraordinară a Parlamentului, lucru solicitat de altfel de reprezentanții opoziției, Klaus Iohannis a arătat că nu de Parlament „ține această chestiune”. „Mai întâi trebuie să vină Guvernul cu un proiect de buget, după care, sigur, Parlamentul poate să hotărască când îl ia în discuție”, a spus președintele.

Jurnaliștii au vrut să afle de la șeful statului și când va mai merge la o ședință a Guvernului. „O să vă anunț din timp”, a răspuns Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri