Iohannis, despre Ciolacu: Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte

Data publicării:
presedintele klaus iohannis il saluta pe marcel ciolacu
Președintele Klaus Iohannis și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/George Calin

„Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”, spune Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu a afirmat că mandatele președintelui „au fost ani pierduți”.

Întrebat, joi, la Bruxelles, despre varianta Marcel Ciolacu în funcția de premier, după declarațiile acestuia potrivit cărora ultimii ani din mandatul președintelui au fost „ani pierduți”, Iohannis a răspuns: „Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte, ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut din nevoie”.

„Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabili în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României”, a continuat șeful statului.

Președintele Iohannis a adăugat că, în ceea ce rivește schimbarea premierilor, va lua o decizie la acel moment.

„Atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Constituţia voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a spus Klaus Iohannis.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri