Iohannis despre întrebările adresate Guvernului: „Poate primim răspunsuri mai convingătoare”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis

La finalul vizitei întreprinse la uzina Automobile Dacia de la Mioveni și după ce a testat noul Duster, președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat fiind de jurnaliști dacă l-au mulțumit răspunsurile primite de la Guvern, că așteaptă „răspunsuri mai convingătoare”.

Sunteți mulțumit de răspunsurile Guvernului?, l-au întrebat jurnaliștii pe șeful statului.

Haideți să mai așteptăm un pic, poate primim răspunsuri mai convingătoare”, a răspuns Klaus Iohannis.

Cât despre afirmațiile ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a arătat că șefului statului nu i-ar permite Constituția să vorbească despre teme precum politica fiscală, Iohannis a precizat scurt: „Iată că sunt în măsură”.

Aveți informații că nu ar mai fi bani pentru plata salariilor și a pensiilor?, au insistat jurnaliștii. „Întrebarea a fost în context și cred că a fost o întrebare foarte nimerită”, a arătat șeful statului, fără a intra în alte detalii.

Cât despre uzinele Dacia Renault, președintele a arătat că reprezintă o mare realizare a industriei româneşti. 

„Progresul este vizibil, clar şi impresionant. Probabil unii ştiu, Uzinele Dacia produc 3 % din PIB-ul României, este extrem de mult, este o mare uzină cu o mare tradiţie românească şi astăzi am vizitat unitatea de motoare şi unitatea de asamblare. (...) Este o mare realizare care anul acesta împlineşte 50 de ani. Este parte a industriei auto româneşti cu investiţii străine, dar şi cu foarte multe cu capital autohton”, a declarat şeful statului.

Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat că, în privința pensiilor și a planurilor pentru Pilonul II, este o „harababură totală”, sugerând că ar putea fi voit întreținută. În acest context, șeful statului a cerut Guvernului și PSD să răspundă public, „clar și răspicat”, întrebării: „Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?”.

În replică, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat: „Am văzut declaraţiile preşedintelui din ultimele zile, am căutat foarte mult în Constituţie care sunt atribuţiile preşedintelui, dacă sunt corelate cu declaraţiile de politica fiscală, de întrebarea dacă avem sau nu bani pentru pensii şi salarii. Nu am găsit”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri