Iohannis, despre platforma #România100: Cioloș a arătat că e dispus să meargă mai departe

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

România va avea în mod clar un premier asumat politic, după alegerile parlamentare, a declarat, marți, preşedintele Klaus Iohannis. Șeful statului a punctat şi faptul că, în prezent, Dacian Cioloş este un premier independent politic.

După 11 decembrie România va avea evident un premier politic, propus de partidele politice. Premierul tehnocrat înseamnă independența politică. Cioloș acum e independent politic pentru că eu l-am desemnat fără să fie propus din partea unui partid. Parlamentul a votat pentru, a rezultat un Guvern independent politic, acest lucru nu vom avea după alegeri. Vom avea un guvern politic, un guvern care reprezintă voința unui partid, sau partide care vor să meargă împreună”, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a lăudat platforma lansată de Dacian Cioloș și a precizat că din acest proiect el înțelege că Dacian Cioloș arată că este dispus să „meargă mai departe”. 

Această platformă este una foarte bună. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu toții, sunt principii care e bine să ne ghideze în viața politică și economică. Bănuiesc că Dacian Cioloș n-a venit cu această platformă doar să arate lumii că are o gândire sănătoasă ci că dorește să arate că e dispus să meargă mai departe. Pe ce poziție, asta depinde de alegători”, a spus șeful statului. 

Prim-ministrul Dacian Cioloș a lansat, luni seară, platforma #România100. În anunțul său de lansare, premierul a enumerat cele 10 principii pentru guvernare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri