Iohannis, despre Quintus: un om de stat demn și responsabil

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, receptie - presidency.ro 1
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj de condoleanțe, că seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus, decedat vineri, a fost un om de stat demn și responsabil, care a contribuit la revigorarea unei doctrine democratice în anii '90.

Ne-am despărțit astăzi de un adevărat senior al politicii românești, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat și pe care l-a servit fără încetare. Așa a fost domnul Quintus și așa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn și responsabil, senin, cu spirit moderat și profund devotat țării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moștenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credință. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis care a primit „cu profundă durere și tristețe” vestea morții președintelui de onoare al PNL

Șeful statului consideră că lui Quintus i se datorează multe lucruri bune din viața publică, „mai ales contribuția la revigorarea unei doctrine democratice în anii '90 și la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului și integrității actului politic”.

Președintele Iohannis a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleanțe, precizează comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a decedat, vineri, la vârsta de o sută de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri