Preşedintele, despre sesizarea CCR în cazul Kovesi: Un ministru e nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea

Data actualizării: Data publicării:
COMBO_INQUAM_TOADER_KOVESI_INSPECTIA_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Atac pe toate fronturile al preşedintelui Klaus Iohannis la PSD. Şeful statului nu este de acord ca serviciile de informaţii să fie scoase de sub autoritatea Preşedinţiei. În ceea ce privește sesizarea Curții Constituționale de către PSD în cazul Kovesi, șeful statului spune că nu există „niciun conflict şi niciun temei” și că din această sesizare „putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare”.

Iohannis trage un semnal de alarmă referitor la posibilitatea ca Partidul Social democrat să încerce să controleze politic instituţiile de forță ale statului.

Preşedintele a afirmat, miercuri, că nu există „niciun conflict şi niciun temei” pentru sesizarea Curţii Constituţionale în cazul deciziei sale de nerevocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Șeful statului spune că DNA este o instituţie cu rezultate remarcabile şi se declară convins că, dacă apar probleme, „există toate instrumentele necesare pentru a face ordine”.

„DNA este o instituţie cu rezultate remarcabile. Dacă apar probleme, sunt convins că există toate instrumentele necesare pentru a face ordine. Atunci când apar probleme, şi în toate sistemele mari apar probleme, este bine să se acioneze repede, ferm”, a declarat Iohannis, miercuri, la Parlement, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).

Şeful statului a comentat şi sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR.

„Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă”, a afirmat Iohannis.

Despre „Legea referendumului”, Klaus Iohannis a spus că nu o va promulga în forma în care i-a fost trimisă, având nemulţumiri în legătură cu aceasta. Şeful statului a precizat că va cere şi punctul de vedere al Curţii Constituţionale a României (CCR).

„Aşa cum a ajuns acum la mine nu va fi promulgată. Am oarece nemulţumiri în privinţa ei şi voi cere opinia Curţii Constituţionale”, a declarat Iohannis.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în 4 aprilie, în calitate de for decizional, cu 195 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă” şi 6 abţineri, Legea referendumului, trimisă la reexaminare de către preşedinte Klaus Iohannis. Astfel, aceasta urmează să ajungă din nou la preşedinte pentru promulgare în forma iniţială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...