Iohannis, despre traseiștii trecuți la PNL: Sunt cazuri excepționale. Dacă ați observat, s-a cam terminat cu traseismul

Data publicării:
orban si iohannis
Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Foto: InquamPhotos/ George Călin

Președintele Klaus Iohannis a răspuns miercuri unei întrebări în legătură cu traseismul politic. Întrebat dacă „depesedizarea” se face prin transferul unor politicieni de la PSD la PNL, șeful statului a spus că „s-a cam terminat” cu traseismul politic, dând de înțeles că a discutat cu conducerea PNL.

„Sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia, o cunoașteți foarte bine și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat. Puteți să presupuneți (n.r. că a discutat cu conducerea PNL), dar s-a cam terminat”, a declarat Klaus Iohannis.

Săptămâna trecută președintele a declarat că că deși le-a spus foștilor colegi liberali că nu este de acord cu traseismul, nu-i poate solicita unui lider de partid “pe cine să pună și pe cine să nu pună” pe listele pentru alegerile parlamentare.

„Sunt împotriva acestui traseism politic, ba mai mult am avut diferite întâlniri și cu foști colegi/ colege din PNL și le-am spus și lor acest lucru. Cazuri punctuale au apărut și trebuie să spun încă o dată: eu sunt împotriva traseismului politic și sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă ar susține liste PNL la alegerile parlamentare pe care se regăsesc foști social-democrați.

Citește și Șicane de campanie între partidele de dreapta. PNL și Alianța USR-PLUS își numără traseiștii

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri