Sari la conținut

Iohannis, despre un premier tip Dragnea: Este inimaginabil. Şi paznicilor li se cere cazierul la angajare

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că nu va renunţa la condiţia ca premierul desemnat să fie o persoană fără o condamnare penală. Preşedintele a afirmat că şi agenţilor de pază li se cere cazierul la angajare, astfel încât este „inimaginabil” ca România să fie condusă de cineva condamnat.

original_declaratie_de_presa_consiliul_european_21_oct_2016_2

Cu toţii am citit că se fac angajări pentru paznici sau pentru agenţi de pază, cum se spune mai nou. Păi, iată, de fiecare dată când se angajează agenţi de pază prima condiţie e să nu aibă cazier, adică să nu fie penali. Păi, cum ne imaginăm că ţara va fi păzită de unul cu dosar penal? Este absolut inimaginabil, este o condiţie minimală şi nu am absolut deloc de gând să renunţ la ea”, declarat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

El a explicat că aceasta este „o condiţie fermă” pentru a discuta desemnarea politicianului care va fi premier după alegeri, dar a subliniat că declaraţiile nu sunt făcute împotriva unui partid anume, ci are o „problemă” cu cei care „se erijează în conducători”, deşi nu îndeplinesc condiţiile minime.

Klaus Iohannis a adăugat că nu el nu doreşte după alegeri ca premier să fie „o persoană care să îi fie prieten”, ci o persoană care să vină cu garanţia că poate forma un „Guvern serios”.

„O astfel de persoană căutăm cu toţii, până la urmă”, a afirmat şeful statului.