Iohannis, după ce Barna și Ciolacu au criticat alocarea miliardului de lei: Expresia unor frustrări că nu sunt ei la cheia banilor

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis la cotroceni
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este convins că alocarea miliardului de lei din Fondul de Rezervă către proiecte locale s-a făcut legal și corect. În opinia lui, criticile privind modul în care au fost distribuiți banii sunt "expresia unei frustrări ale celor care nu sunt la cheia banilor".

"Este mai nou un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza guvernul de tot felul de lucruri.

Sunt tactici de poziționare în vederea consultărilor și a formării unui nou guvern.

Sunt convins că guvernul și premierul Cîțu fac toate lucrurile exact așa cu e legal si corect, nu am niciun fel de emoții în această chestiune.

Pe de altă pate, e clar că în pragul iernii, anumite autorități au nevoie de sprijinul guvernului și sunt convins că în această perspectivă au fost făcute alocările.

Că unii și alții nu sunt mulțumiți, probabil e expresia unei frustrări că nu ei sunt acolo la cheia banilor.

Am discutat de mult aceste chestiuni cu Florin Cîțu și am primit toate asigurările că aceste alocări vor fi făcute strict în corelare cu nevoile comunității autorității locale respective", a spus Klaus Iohannis.

Guvernul a alocat miercuri peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte locale. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a subliniat că banii au fost acordați indiferent de culoarea politică a primarilor.

Sunt fonduri necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale, precizează un comunicat al ministerului.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Florin Cîţu şi a tuturor demnitarilor implicaţi în adoptarea hotărârii de guvern prin care Executivul a alocat 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru proiecte locale.

"Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR", a declarat Marcel Ciolacu într-o postare publicată pe Facebook. 

Și vicepreședintele USR, Dan Barna, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că a acordat discreționar banii din fondul de rezervă al guvernului. Barna spune că primăriile conduse de USR nu au primit bani. De asemenea, joi, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că va face plângere penală după alocarea banilor pentru primării.

 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri