Sari la conținut

Iohannis îi răspunde lui Dragnea: Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioți, este problema sa

Președintele Klaus Iohannis i-a răspuns, joi, de la Sofia, lui Liviu Dragnea, care îl acuzase că a lansat ameninţări în stil mafiot la adresa premierului Viorica Dăncilă.

Eu nu-mi permit să ameninț pe nimeni, ar fi o atitudine primitivă. Nu. Eu m-am referit exact la demisie, iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioți, este problema sa”, a declarat președintele.

Liderul PSD a continuat, recent, șirul atacurilor la adresa șeful statului, susținând că acesta ar vrea să aibă „control total”. „Președintele Iohannis vrea să aibă control total și vrea să aibă exclusivitate pe tot ceea ce înseamnă contacte externe. Înțeleg că vrea să conducă și Guvernul, înțeleg că vrea să conducă și Parlamentul, numai că nu-l lasă Constituția. Înțeleg că vrea să aibă și autoritate asupra procurorilor din România, dar este dincolo de Constituție”, a spus Dragnea.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a ținut să catalogheze una din declarațiile șefului statului drept o „amenințare explicită” făcută „în stil mafiot”. „În legătură cu amenințarea explicită a președintelui Iohannis la adresa primului ministru, după părerea noastră este făcută în stil mafiot, în sensul că ar face bine să facă ce i se spune, astfel de expresii și amenințări le-am văzut prin filme”, a adăugat liderul PSD.

Citiți și: 

Iohannis, nou atac la Guvernul Dăncilă: E adevărat că reușim să gafăm când și când

Pe aceeași temă